Pentru vizitatori

Mentionez ca acesta nu este un ziar online, ci un blog de opinii personale .

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Preluare de pe Calafatul.ro

Mentalitatea comunista se pastreaza si astazi in administratia calafeteana

Chiar daca au trecut ani buni de cand regimul comunist a cazut, in administratia locala calafeteana inca se mai pastreaza si promoveaza metehne ale fostului regim dictatorial.
Spunem asta pentru ca in acest moment ideea centrala de dezvoltare a orasului este una tipic comunista in care statul este principalul angajator si ofera locuri de zilieri in principal membrilor de partid asemena PCR, accesul la o functie publica este facut doar pe baza carnetului de partid si osanalelor aduse conducatorului mult iubit, primarului Mircea Guta.
Mai mult obiectivul pe termen lung al PNL Calafat este sa devina unicul partid politic local, acestia neputand lucra sau accepta alte pareri din partea celorlalte partide democratice locale.
O bariera in calea invistetiilor in zona si a investitorilor locali a fost creata pe baza gandirii peceriste actual peneliste locale, "noi nu ne vindem tara", zeci de investitori si investitii la Calafat anuntate de administratie au fost blocate pe criterii politice, in acest moment putem vorbi de aproape 300 de locuri de munca private refuzate de administratia locala pe criterii si datorita mentalitatii comuniste.
Nu ne mira aceasta abordare, multi functionari fiind nepoti de fruntasi comunisti de seama, doar ne mira de ce nu au inteles nimic din atatia ani de democratie si de ce isi doresc doar un singur partid politic la Calafat.
Prin amenintati tipice securiste, prin propaganda comunista si fara o strategie de dezvoltare durabila a zonei, actualii conducatori liberali cu masuri comuniste isi doresc sa copieze in amanunt viata de pana in 89 la Calafat.
Liberatea presei este calcata in picioare, mai mult, exista doar ziaristi apropiati partidului care aduc osanale conducatorului, si incearca sa construiasca un cult al personalitatii primarului Guta, conducatorul suprem neputand fi contrazis doar de dizidenti tratati ca in perioada ceausista.
Problemele actuale cu care confrunta administratia vor atarna ca niste pietre de moara in viitorul apropiat, probleme precum coruptia institutionalizata, netrasparenta banului public, clientelismul politic sau actiunile nedemocratice arata ca inca orasul Calafat plateste mult si omoara viitorul a generatii de tineri datorita mentalitatii comuniste prezente in administratie, institutie ramasa inca nereformata si care tinde sa ajunga cu pasi repezi ceea ce era in regimul Ceausescu.

2 comentarii:

  1. CITIÅ¢I PE ,, CALAFAT LIVE ,, - ÅžOCANT - 100 MUNCITORI INTOXICAÅ¢I CU INSECTICIDE LA MAGLIERIE CRISTIAN IMPEX SRL CALAFAT !

    RăspundețiȘtergere
  2. altu de il pupa in cur pe Traistaru...mai stati pana in 2016 sa va facem jartelelor

    RăspundețiȘtergere