Pentru vizitatori

Mentionez ca acesta nu este un ziar online, ci un blog de opinii personale .

joi, 2 decembrie 2010

"Patrioti" pentru o zi

Ieri 1 Decembrie 2010 suflarea romaneasca ar fi trebuit sa sarbatoreasca ziua nationala a Romanie, dar din pacate ziua de ieri nu a aratat nici pe departe ca o sarbatoare . Sa punem asta pe seama faptului ca ziua Romaniei nu coincide in nici un fel cu ziua romanilor ? Este sarbatoarea noastra nationala stabilita prin lege. De regula romanii se bucura de sarbatori si de zilele  libere, si cauta mereu cate ceva de sarbatorit . Multi nu cunosc insa semnificatia acestei zile, iar cei care o cunosc, nu mai fac din asta un motiv de sarbatoare pentru ca nu se mai bucura asa de tare pentru faptul ca supravietuiesc in Romania . Se pare ca nu mai este deloc adevarata zicala "fie painea cat de rea, tot mai buna-i in tara ta", si asta nu pentru ca am deveni intre timp pretentiosi ci pentru faptul ca  acea paine rea a devenit un lux pentru foarte multi dintre noi . Am vazut ieri la televizor multimi de oameni, batrani si femei cu copii in brate inghesuindu-se la cozi pentru o portie de mancare gratis . Cei care au apucat o portie de mancare au fost probabil cei mai fericiti dintre romani, si s-au bucurat sincer de ziua de ieri, dar nicidecum din spirit patriotic . Pana si vremea de ieri pare sa fi aratat ceea ce este in sufletul romanilor.
Aceiasi  atmosfera si in urbea noastra unde manifestarile s-au redus la depuneri de coroane si la discursurile catorva "oficialitati" ale municipiului . Aceiasi atmosfera, mai putin cozile la o farfurie cu mancare. Si asta pentru ca edilii orasului, ca niciodata in ultimii 20 de ani, nu s-au obosit sa organizeze asa ceva . Chiar nu au existat bani pentru a respecta macar simbolic ceea ce a devenit o traditie pentru ziua de 1 decembrie ?
O farfurie cu fasole.........

4 comentarii:

  1. E grav faptul că duci în derizoriu ziua natională. Dacă vroiai fasole de ce nu ai spus că poate îti găseam o portie!
    Să fie pamflet?
    Sau postura de om fără principii si ridicolul vreunui marginalizat care se crede buricul satului si inteligentă multiplă.
    Din nefericire este a doua variantă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia uite ce scrie javra de jidan Victor Ciutacu: : “Ţara, îngheţată până-n măduva aeronavelor înţepenite pe Otopeni, pare a sărbători cu de-a sila şi de a se bucura cu forţa de Ziua Naţională. Eu sărbătoresc prin muncă, exact ca-n fiecare an, că viaţa la particular e pe bani reali. Aşa ne-au învăţat comuniştii că se face şi tind să ne oblige fascistoizii portocalii. Doar că, în timp ce primii înfiinţau locuri de muncă, ăşita de azi le desfiinţează, dar nici nu-şi achită obligaţiile sociale“. E drept că din vina lui Băsescu şi a PDL România e îngheţată. Când vine vorba de vreme ştiu pe cine să înjur. Puterea este întotdeauna vinovată, indiferent cine conduce ţara. N-am cum să-l contrazic pe Ciutacu, nici pe Badea. Astea sunt ordinele lor şi trebuie să le execute întocmai. E de înţeles pentru că ”viaţa la particular e pe bani reali”. Precizez totuşi că nimeni nu-l obligă pe redactorul-şef de la Jurnalul Naţional, unul din cei patru, să se ducă la muncă. Îl obligă doar profesia (de care s-a îndepărtat demult, chiar dacă are legitimaţie) şi patronul său, pe care nu-l înjură atunci când îi vâră sub nas hârtia cu cei pe care trebuie să-i dea afară sau ordinul de a concedia 20 sau 50 de oameni (numele le alege singur). La fel nu-l bălăcăreşte atunci când salariile ajung mai târziu pe card, pentru că nu moare de foame fix în ziua de leafă şi nici nu-i bad creditorii la uşă. Lingăii sunt bine plătiţi, în caz că aveaţi altă impresie.

    RăspundețiȘtergere
  3. un rahat de patriotism , ieftin care ne-a dus la o societate imputita

    RăspundețiȘtergere
  4. PRIME TIME---un nou ziar on-line a aparut pe 2 decembrie !!!
    scrie in http://adevaruldecalafat.blogspot.com si afla informatii incendiare de ultima ora
    In curand si varianta tiparita !!!!

    RăspundețiȘtergere