Pentru vizitatori

Mentionez ca acesta nu este un ziar online, ci un blog de opinii personale .

marți, 2 noiembrie 2010

Un SRL de o zi

Printr-o adresă trimisă luna trecută Primăriei Municipiului Calafat, S.C. Termoficare Calafat S.R.L. societatea care a preluat în toamna anului trecut domeniul de activitate al Uzinei Termice, mastodontul falimentat din cauza datoriilor acumulate de-a lungul anilor, informează autoritățile locale că la data de 30.09.2010 înregistrează datorii în valoare de 748.000 lei, aflându-se în imposibilitatea de plată a salariilor și de continuare a activității.

Sursa :Realitatea Dunareana

Un nou exemplu tipic romanesc de a ne lua jucariile si a pleca acasa . Este clara pentru toata lumea inutilitatea acestei societati in momentul de fata . Dar intrebarea care se pune este, cat de bun manager trebuie sa fii sa ajungi intr-o astfel de situatie in numai un an de zile . Si este foarte mult spus un an avand in vedere ca societatea a furnizat caldura in adevaratul sens al cuvantului numai doua luni. Incepand din luna Ianuarie 2010 caloriferele au fost mai mult reci decat calde, drept pentru care si refuzul populatiei de a achita facturile de incalzire aferente perioadei respective .
Realitatea Dunareana, a prezentat niste cifre care reies din situatiile contabile ale societatii . Dar daca stam sa analizam putin aceste cifre, situatia nu este chiar asa dramatica . Exista datorii de 748.000 ron, dar totodata exista si creante, de 866.609 ron . Daca societatea isi recupereaza creantele constand in mare parte in TVA de recuperat si datorii ale populatiei, ar putea ajunge pe linia de plutire, ar putea fi vanduta, sau i s-ar putea gasi alta destinatie. Dar nu . A fost aleasa solutia cea „mai simpla” si cea mai pe placul tuturor . Primaria scapa de o grije in plus si se spala frumos pe maini, inchizand astfel un capitol ce a dat foarte mari batai de cap alesilor nostrii . Totodata populatia scapa de plata datoriilor, fie ele justificate sau nu de furnizarea caldurii la nivelul facturilor emise .
Si in felul acesta s-a recunoscut pana la capat faptul , ca aceasta a fost o solutie deloc gandita inca de la inceput, o sulutie electorala, care a mai aruncat pe ici pe colo din banii bugetului local, doar ca sa le fie unora „mai cald” .
Oare cand o sa invatam sa nu mai apelam la solutii proaste care ne rezolva problemele de moment si sa speram ca printr-o minune la anul va fi mai bine.

Un comentariu:

  1. Cu ocazia SFINTILOR „MIHAIL SI GAVRIL” urăm tuturor celor ce poartă aceste nume sfinte sănătate, bucurii, căldură si îndeplinirea tuturor idealurilor lor de viată.
    „LA MULTI ANI”

    RăspundețiȘtergere