Pentru vizitatori

Mentionez ca acesta nu este un ziar online, ci un blog de opinii personale .

marți, 12 octombrie 2010

Cutu, Gutu na Grivei, caldurica daca vrei !

Din surse neoficiale de pe la primarie se aude ca

NU VOM AVEA CALDURA IN IARNA ACEASTA

Probabil edili municipiului Calafat s-au ghidat dupa zicala iarna car si vara sanie, ori au sperat ca printr-o minune iarna asta va fi ca vara !
Ar mai fi si o a treia varianta . Ajutorul divin . Dar avand in vedere ca slujitorii bisericii o Cotea mai degraba spre primarie decat spre biserica, nici de aici nu ne-am ales cu nimic bun .
Asadar cum am intoarce-o pentru noi oricum nu va fi bine, mai ales daca ne gandim la ce temperaturi anunta meteorologii .
Mai tragic o sa fie ca vom ramane si fara curent electric. Toata lumea va apela surse de incarzire pe baza de curent electric si avand in vedere ca majoritatea instalatiilor electrice din blocuri sunt vechi si mai ales din conductori de aluminiu, vom avea nu numai o iarna geroasa ci si una pe intuneric.
Doamne fereste sa fie asa !
Decat sa tremurati acum, 6 luni de iarna, mai bine va tremurau mainile 2 secunde, acum doi ani cand ati ales asa cum ati ales .
Din pacate nu putem da timpul inapoi, si din nou spun , din pacate, multi dintre noi nu s-au trezit nici acum la realitate .
Dupa doi ani de la schimbarea conducerii la primarie, dam vina pentru neajunsurile curente pe vechea conducere . Acesta este modelul preluat de la iubitul nostru conducator Basescu, care inca mai da vina pe Iliescu pentru esecurile personale .
Acestea, sa-mi fie cu iertare, dovedesc inca o data cat suntem de retardati .

" Cica tot Traistaru ar fi de vina domnule pentru faptul ca nu va fi caldura anul acesta . Ca de . Cum ar putea sa dea vina pe Mircica – eu sunt mic nu stiu nimic . El sarmanul nu are nici o vina . Ca de ! Nu-i poti cere omului ce nu poate da ! "

Ne meritam soarta dragi concetateni . Cum ne asternem asa dormim . Unii la caldura si altii in frig .
Este si un lucru bun in toate astea . Poate se trezesc la realitate si sustinatorii lui Mircica in noptile lungi de iarna cand o sa le inghete si farama de creier pe care pretind ca o au.
Culmea este ca si Mircica locuieste tot la bloc ( am auzit ceva barfe ca si-ar fi luat si o « casuta« prin Calafat, dar ca o tine inchisa momentan) si va suferi si el de frig impreuna cu umilii sai slujitori .

Asadar, dragi concetateni luati aminte :

Oamenii sunt, în esenţă animale tropicale şi nu sunt echipate pentru a face faţă la vreme rece .
Că putem trăi în zonele cu climă rece este un rezultat de adaptări comportamentale, cum ar fi purtarea unor haine adecvate şi adăpostiti de constructii.
Succesul supravieţuirii la rece necesită două evenimente simultane. În primul rând de alimente suficiente, adecvate, care prin ardere genereaza caldura şi în al doilea rând, prevenirea pierderii de energie termică prin haine.
Bea multa apa. Acest lucru va ajuta la menţinerea întregului sistem, inclusiv creierul, funcţionează bine, şi va contribui la asigurarea unui flux adecvat de sânge la extremităţi .
Mănâncă o multime de produse alimentare, mai ales carbohidratii, care sunt uşor pentru metabolismul dvs. pentru a transforma în căldură. Mancati frecvent cantităţi mici, si nu rar cantitati mari .
In plus imbracativa bine, intrati in sifonier, sau mai bine sub pat si nu mai iesiti de acolo macar doua mii de ani !

Va urez cu multa caldura o iarna calduroasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu