Pentru vizitatori

Mentionez ca acesta nu este un ziar online, ci un blog de opinii personale .

marți, 12 octombrie 2010

UNPR: MARIONETELE LUI BASESCU SI ALE SERVICIILOR SECRETE

UNPR: MARIONETELE LUI BASESCU SI ALE
SERVICIILOR SECRETE

UNPR inseamna o reinventare politica pentru cativa lideri care au reprezentat, in ultimii opt-noua ani, piese grele ale PSD. In realitate, ei sunt marionetele lui Basescu si ale serviciilor secrete
Ei sunt orice dar categoric nu de stanga.


Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a apărut recent pe scena politică românească. Printre fondatorii săi se numără Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu şi Neculai Ontanu (cu toţii ex-PSD). Deşi îşi trage seva din stânga politicii româneşti, UNPR sprijină guvernarea PDL, fiind considerată un veritabil „cal troian” menit să destabilizeze formaţiunile de stânga, ca PSD sau PRM.

Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si Neculai Ontanu sunt primii patru in ierarhia partidului .
Primii trei au fost in mai multe randuri ministri PSD, al patrulea fiind unul dintre primarii social-democrati cu scorurile electorale cele mai bune in Capitala, cu afaceri tulburi la activ si cochetand cu PD-L cu mult inainte, in campania pentru europarlamentare si apoi in campania pentru prezidentiale, cand a pus umarul la realegerea lui Basescu.
Fost prefect al Capitalei si apoi ministru al Administratiei in Guvernul Nastase, Oprea a mai incercat, in formula PD-L-PSD, doar pentru doua saptamani, fotoliul de la Interne.
Mazilit de partid pentru afrontul adus prin promovarea unor persoane considerate a fi prea apropiate de Traian Basescu, Oprea a initiat procedurile de (re)construire a unei formatiuni, atragand alaturi de el personaje patate atat de la PSD, cat si de la PNL.
Serviciile aduse puterii portocalii sunt rasplatite mai intai prin promovarea la gradul de general cu patru stele, apoi la functia de ministru al Apararii Nationale, si acum prin lansarea cu public a unui partid ale carui ambitii sunt de a recupera electoratul de stanga al PSD.
Marian Sarbu este nu doar principalul autor al programului politic al UNPR, ci si cel care va avea rolul principal in a prelua de la PSD traditionalele relatii cu sindicatele. Fost sindicalist, Sarbu a condus Ministerul Muncii atat in Guvernul PSD Adrian Nastase, cat si in Guvernul PD-L - PSD Emil Boc. Cu rezultate mediocre.
Plecarea sa din PSD a intervenit dupa ce, ofertat de Boc sa continue ministeriatul si in formula guvernamentala PD-L - UDMR, a primit interdictie de la partid.
Al treilea presedinte al UNPR, cel de onoare, este Cristian Diaconescu, ministru al Justitiei in timpul guvernarii Nastase si ministru al Externelor in primul Cabinet Boc. A plecat din PSD dupa Congresul din 20 februarie 2010, la care a candidat la presedintie, in circumstante tulburi legate de o asa-zisa monitorizare a lui de catre o anumita grupare din partid (in fapt un pretext subtire de a trada partidul care nu l-a dorit presedinte).
Al patrulea om din ierarhia UNPR este Neculai Ontanu, general ca si Oprea, functia pe care o va ocupa fiind cea de secretar general. (Ontanu a primit gradul de general de la Basescu ca recompensa, desi nu a facut armata; provine de la PSM, fiind un taliban comunist imbogatit la primarie.)
Ontanu a fost exclus din PSD in octombrie 2009, dupa ce a anuntat ca sprijina candidatura lui Traian Basescu la prezidentiale. Ontanu a mai avut, intre martie 2006 si 2007, o perioada in care a activat ca independent, el demisionand din PSD.
Relatiile dintre cei patru fosti pesedisti au nascut, din partea adversarilor politici, mai multe apelative. Social-democratii le spun autointitulatilor independenti fie fugari, fie tradatori.
Despre UNPR unii spun ca ar fi "partidul lui Basescu", faptul ca doi dintre membrii marcanti ai formatiunii sunt generali i-a adus denumirea de "partidul generalilor", iar altii afirma ca ar fi creat "la comanda unor entitati non-politice", posibil din sfera serviciilor secrete..
Vazut de unii ca "partid-nisa", "partid-balama", "partid-experiment", UNPR are ambitia nu de a fi contracandidatul pe stanga al PSD, ci vrea sa ii ia cu totul locul. In acest sens au inceput deja demersurile pe plan international .
Diaconescu initiind primele contacte cu liderii socialistilor europeni (tupeu inimaginabil!).

FOARTE PE SCURT :

UN GRUP DE "TRASEISTE" POLITICE
UN GRUP DE SECURISTI
SLUGILE LUI BASESCU

MAREEEE ATENTIE !!!!!!!!!!!!!


NU INGHITITI GALUSCA DRAGI CALAFETENI !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu